Mindfulness-baseret stressreduktion i København kan give dig arbejdsglæden og livslysten tilbage

MBSR arbejdslyst

Mange døjer med stress på både arbejdspladsen og hjemmet. For vi har alle sammen travlt. Både på jobbet og privat. Derfor har vi også tit svært ved at styre temperament, humør og hverdagen, fordi vi ikke kan få enderne til at nå sammen – og derfor har alt for meget, vi ikke når. Det giver konstant dårlig samvittighed, og øger både stressniveauet og risikoen for depression og angst. Det kan et mindfulness-kursus i København lave om på.

Har du svært ved at leve i nuet?

Eller svært ved at koncentrere dig om det, du laver netop nu?

Så skyldes det højst sandsynligvis, at du har alt for mange ting på din opgaveliste, og har alt for travlt i hverdagen. Både på jobbet og derhjemme.

For vi vil gerne nå det hele – og derfor stresser vi hele dagen igennem med at få lukket opgaverne, så vi kan komme videre til alle de andre, som også trænger sig på.

En dødsspiral, de færreste slipper godt fra

Det er ikke godt for stressniveauet. Samtidig er det heller ikke godt for koncentrationen. For du kan ikke samle dig ordentligt om det, du laver nu, når du hele tiden sidder og tænker på alt det, som du også skal nå – og som den her opgave forsinker dig i at komme i gang med.

Det er starten på en ”dødsspiral”, som ender galt for langt de fleste. De går ned med stress, depression og angst. Og ender med en længerevarende sygemelding, som holder dem fra arbejdsmarkedet i måske endog flere år – eller gør det umuligt for dem nogensinde at vende tilbage.

Det kan et mindfulness kursus i København lave om på.

Er du stresset – så tag en pause!

Her lærer du såkaldt Mindfulness-baseret stressreduktion. Det er en særlig teknik til at reducere stress, som grundlæggende går ud på at tage en pause, refokusere og genfinde roen, hver gang du føler dig stresset, overvældet eller ukoncentreret.

Det lyder ikke logisk. For i vores hoveder er vi gearet til at arbejde hurtigere, når vi ved, at vi har travlt.

Men netop det er vejen til en dårligere løsning. For så japper vi opgaven igennem, så vi kan komme videre til den næste.

Hvad vi i stedet skal gøre, er at blive bedre til at være i nuet – og glemme alt det andet, vi også skal nå.

Derved får du den indre ro, der skal til, så du kan fordybe dig i den opgave, du laver netop nu. Roen lukker op for koncentrationen og kreativiteten. Derved kan du finde frem til den bedste løsning – meget hurtigere end hvis du skyndte dig. For det gør du jo netop kun, når du tænker på alt det, du også skal nå.

Få arbejds- og livsglæden tilbage

Derved stiger kvaliteten af det, som du laver – og dermed får du også arbejdsglæden tilbage.

Og med den øgede ro følger en bedre balance, og et meget lavere stressniveau. Det giver dig livsglæden igen, fordi du ikke hele tiden tænker over alt det, du ikke får nået.

Så med et kursus i mindfulness-baseret stressreduktion i København, kan du endelig slippe af med stress, jag, og en forfærdelig hverdag.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *